Z uśmiechem do szkoły

W dniach 17-18 sierpnia br. w sklepach oraz przy parafiach na terenie całej naszej diecezji przeprowadzona zostanie ogólnodiecezjalna zbiórka przyborów szkolnych pod hasłem “Z uśmiechem do szkoły”.

Zbliżający się rok szkolny to nie tylko ważne wydarzenie dla dzieci. Przybory szkolne i podręczniki to niestety duży wydatek dla wielu rodzin. Caritas pragnie wspomóc najbardziej potrzebujących odciążając rodzinne budżety i przekazując artykuły szkolne, przybory, piórniki, zeszyty i plecaki dla uczniów.

JAKIE PRZYBORY SZKOLNE MOŻESZ OFIAROWAĆ:

Zbiórka przyborów szkolnych prowadzona przez Caritas ma na celu pomoc najbardziej potrzebującym uczniom. Artykuły szkolne, które będą najbardziej potrzebne to:
Plecaki szkolne
Piórniki szkolne – piórniki mogą być zarówno wyposażone jak i bez wkładu (np. długopisów i flamastrów).
Zeszyty szkolne – prosimy o zeszyty w rozmiarach zarówno A4 jak i mniejszych. Zeszyty 16 kartkowe i 32 kartkowe, zeszyty do nut, zeszyty do religii jak również okładki na zaszyty.
Długopisy, cienkopisy, ołówki, temperówki – czyli artykuły, bez których w szkole ani rusz!
Kredki ołówkowe, flamastry, kredki woskowe – kolorowe przybory szkolne są oczywiście oczkiem w głowie każdego ucznia i uczennicy. Będziemy ogromnie wdzięczni za te najbardziej ukochane przez uczniów artykuły szkolne.
Linijki, cyrkle, nożyczki, kątomierze, ekierki – szczególnie na lekcje matematyki i techniki.
Farby plakatowe, farby akwarelowe, bloki techniczne, papier kolorowy – artykuły papiernicze niezbędne na lekcjach plastyki dla wszystkich kreatywnych młodych artystów.
Będziemy również wdzięczni za wszystkie inne przybory szkolne, czyli korektory, plastelinę, modelinę, gumki, teczki.

Dziękujemy wszystkim wspaniałym osobom, które będą wrzucały do naszych koszy artykuły szkolne. Dzięki Wam będziemy mogli pomóc wielu dzieciom w skompletowaniu wyprawki szkolnej.

Potrzebne pliki do pobrania: deklaracja udziału w zbiórce, formularz sprawozdania, listę odbioru paczek oraz wykaz przyborów do pobrania już wkrótce na naszej stronie www.

Zapraszamy do udziału! Dziękujemy z całego serca!

Pamiętajcie: ZBIÓRKA PRZYBORÓW SZKOLNYCH 17-18 SIERPNIA!

Kontakt:
Dominika Danielak, tel. 600 986 494, mail: wolontariat.zg@caritas.pl