Witaj na stronie Cartiras diecezji zielonogósko-gorzowskiej   Click to listen highlighted text! Witaj na stronie Cartiras diecezji zielonogósko-gorzowskiej

Pierwsza Dama dla Ani Orłowskiej

Zapraszamy do udziału w aukcji charytatywnej, z której dochód ma być przeznaczony na sfinansowanie terapii genowej niespełna rocznej Ani, chorującej na SMA. Naszyjnik, który będzie można kupić na aukcji, przekazała Agata Kornhauser-Duda.

Ania Orłowska z Zielonej Góry cierpi na rdzeniowy zanik mięśni SMA1 – najgorszy typ tej podstępnej choroby, która powoduje zamieranie neuronów odpowiedzialnych za pracę mięśni, warunkujących podstawowe funkcje życiowe: oddychanie, przełykanie, mówienie i poruszanie się. Choroba dzień po dniu odbiera Ani siły i zdolność poruszania się.

9 milionów złotych – tyle potrzeba, aby dać Ani lek ratujący jej życie i zdrowie. Dziewczynka powinna go przyjąć jak najszybciej, najpóźniej przed ukończeniem drugiego roku życia. W akcję na rzecz małej Ani włączyło się już wiele osób dobrej woli. Pomagają także Caritas Polska (za pośrednictwem serwisu charytatywnego UratujeCie.pl) oraz Caritas Diecezji Zielonogórsko-Gorzowskiej we współpracy z Polskim Radiem Zachód w Zielonej Górze. Dziękujemy dziennikarzom radio Zachód za fantastyczne współorganizowanie pomocy dla Ani i zaangażowanie w aukcję.

To właśnie zielonogórsko-gorzowska Caritas pozyskała na internetową aukcję, naszyjnik z masy perłowej przekazany przez Agatę Kornhauser-Dudę. Zwycięzca licytacji, oprócz biżuterii, otrzyma również odręczną dedykację małżonki urzędującego prezydenta. Organizatorzy wydarzenia mają nadzieję, że gest Pierwszej Damy przyczyni się do sukcesu zbiórki i pomoże zgromadzić środki potrzebne na zakup leku, a tym samym przywrócić Ani i jej rodzinie nadzieję na normalne życie.

Aukcja wystartowała w piątek, 3 czerwca i potrwa dwa tygodnie. Odbywa się na Facebooku – Licytacje dla Ani z SMA https://www.facebook.com/groups/366566431147217/.

Zbiórka funduszy na lek dla Ani trwa również w portalu UratujeCie.pl, zachęcamy do jej wsparcia: https://www.uratujecie.pl/potrzebujacy/Ania.

poniedziałek – piątek 7.00-15.00

Deklaracja dostępności

Program „Skrzydła”

Rachunek bankowy do przelewów zagranicznych

SWIFT  CODE   BPKOPLPW 07 1020 5402 0000 0702 0020 5716

IBAN    PL 07 1020 5402 0000 0702 0020 5716

Skip to content Click to listen highlighted text!