Jubileusz 20 – lecia działalności Parafialnego Zespołu Caritas parafii pw. Podwyższenia Krzyża Świętego w Sulechow

W niedzielę 14 czerwca br. Parafialny Zespół Caritas parafii pw. Podwyższenia Krzyża Świętego w Sulechowie obchodził Jubileusz 20-lecia swojej działalności. Uroczystości rozpoczęły się Eucharystią pod przewodnictwem Dyrektora Caritas Diecezji Zielonogórsko-Gorzowskiej- ks. Stanisława Podfigórnego.
Po Mszy Świętej w salce parafialnej odbyło się spotkanie, podczas którego podsumowano dokonania dwudziestoletniej działalności Parafialnego Zespołu Caritas. Na spotkaniu obecni byli wolontariusze Parafialnego Zespołu, darczyńcy, osoby wspierające działania Zespołu oraz zaproszeni goście. ks. Kanonik Andrzej Szkwarek – Proboszcz parafii wręczył listy gratulacyjne wolontariuszom oraz osobom, które na co dzień wspierają działania Zespołu. Na ręce Księdza Proboszcza oraz Pani Janiny Hałuszczak wiceprzewodniczacej PZC gratulacje za 20 lat działalności na polu charytatywnym złożył Ks. Stanisław Podfigórny- Dyrektor naszej Caritas, Wojciech Sołtys – Burmistrz Sulechowa oraz Pani Krystyna Orwat – Prezes Sulechowskiego Uniwersytetu Trzeciego Wieku.
Gratulujemy wolontariuszom Parafialnego Zespołu Caritas parafii pw. Podwyższenia Krzyża Świętego w Sulechowie organizacji jubileuszowego spotkania.
Gratulujemy motywacji, chęci pomocy potrzebującym, radości z działań wolontarystycznych oraz bycia dla innych grup wzorem działalności.
Gratulujemy Księdzu Proboszczowi takiej grupy wspaniałych ludzi.
Życzymy wielu owocnych lat działalności i dalszych Jubileuszy.

poniedziałek – piątek 7.30-15.30

Program “Skrzydła”